Υποχώρηση της θερμοκρασίας, αραιές νεφώσεις και λίγες βροχές στα βορειοανατολικά - Ο καιρός την Τρίτη 04/05/2021

2021-05-03

Οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, αναμένεται να διατηρηθούν και την Τρίτη στην χώρα μας, καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας θα παρατηρηθούν αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια, ενώ κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις. Κάπως πιο αυξημένη συννεφιά, περιμένουμε να επικρατήσει στην βόρεια - βορειοανατολική Ελλάδα, οπότε μέσα στην νύχτα και τις πρωινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του θρακικού. Νεφώσεις θα παρατηρηθούν και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, όπου ίσως σημειωθούν ολιγόλεπτες τοπικές μπόρες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει Β ισχυρός άνεμος εντάσεως 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους πολύ ισχυρός έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 24 βαθμούς (στο εσωτερικό και στα νότια της Κρήτης η ζέστη θα είναι περισσότερη με τον υδράργυρο ενδεχομένως να ανέρχεται κατά τόπους στους 30 με 31 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου (το "30αρι ισχύει για το εσωτερικό της Ρόδου, στα παράκτια του νησιού η μέγιστη θα κυμαίνεται 4 με 6 βαθμούς πιο κάτω). 

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις τις νυχτερινές και πρωινές ώρες και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και πιθανώς στα νοτιοανατολικά, πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμανθεί έως και 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετά αυξημένη συννεφιά το πρώτο μισό της ημέρας και πιο αραιές νεφώσεις για το υπόλοιπο αυτής με μερικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας