Υποχώρηση των φαινομένων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός το Σάββατο 11/09/2021

2021-09-10

Η διαταραχή της "ψυχρής λίμνης" η οποία είχε σαν συνέπεια την εκδήλωση αρκετών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας μας, σταδιακά κινείται ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα και καθώς απομακρύνεται από την περιοχή μας θα συμβάλλει στην σταδιακή εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών. Υπολείμματα αυτής της διαταραχής θα αφήσουν λίγα τοπικά φαινόμενα στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ ταυτόχρονα ένα σύστημα από την κεντρική Μεσόγειο, θα κινηθεί ανατολικά προσεγγίζοντας την περιοχή μας και θα επηρεάσει την δυτική Ελλάδα κυρίως κατά την διάρκεια της Κυριακής.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 11/09/2021

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα, ενώ λίγες νεφώσεις θα έχουμε από το πρωί μόνο στα δυτικά - βορειοδυτικά. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατά τόπους αναπτύξεις νεφώσεων στους ορεινούς όγκους της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Έτσι κατά τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, φαινόμενα ασθενή κατά βάση και πολύ τοπικά. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας οι νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου θα αυξηθούν και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο καθώς η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, πιο ενισχυμένοι τοπικά έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας γενικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και ίσως σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας