Υποχώρηση των καιρικών φαινομένων την Τρίτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-03-2020

2020-03-09

Σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο προκάλεσε τις βροχές και τις καταιγίδες απομακρύνεται. Παράλληλα οι άνεμοι θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 10/03/2020

Στην βορειοανατολική χώρα και συγκεκριμένα στα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας, την Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σχεδόν μέχρι το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιά κατά διαστήματα πυκνότερη με μικρή πιθανότητα για κάποια πολύ ασθενή και τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ίσως της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΔΝΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση αρχικά έως 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη μέσα στην νύχτα και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δίνει ασθενείς βροχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και η συννεφιά θα δίνει κατά διαστήματα την θέση της σε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας