Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Παρασκευή 28/08/2020

2020-08-27

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Παρασκευή στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγα μόνο σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια ορεινά μέσα στην ημέρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά δεν αποκλείεται τοπικά να ανέβει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας