Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή - Ο καιρός την Πέμπτη 04/02/2021

2021-02-03

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Μόνο στην δυτική Ελλάδα θα έχουμε κάποιες νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, λίγο πιο πυκνές στα νησιά του Ιονίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας