Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή - Ο καιρός την Πέμπτη 24/12/2020

2020-12-23

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Πέμπτη σε όλη σχεδόν την χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείπουν ωστόσο κατά τόπους και κατά περιόδους κάποιες νεφώσεις οι οποίες δείχνουν να είναι λίγο πιο πυκνές στην δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα. Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας ίσως σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας