Υψηλές θερμοκρασίες και καλές καιρικές συνθήκες το Σάββατο - Από το βράδυ τοπικές βροχές στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14-03-2020

2020-03-13

Διατηρούνται και το Σάββατο οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, ωστόσο θα έχουμε αραιές νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από αργά το βράδυ πάντως θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα από ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και τέλος στο υπόλοιπο Πέλαγος από Β διευθύνσεις 5 και το βράδυ στα βόρεια 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 (τοπικά και 23) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως αρχικά στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας