Υψηλές θερμοκρασίες και σχεδόν αίθριο καιρός - Ο καιρός την Τετάρτη 07/07/2021

2021-07-06

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει η ημέρα της Τετάρτης στην χώρα μας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσουν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνον στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και μόνον στην Θράκη ίσως βρέξει πρόσκαιρα σε τοπικό επίπεδο για λίγο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να φτάνει τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις και θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυροί, φτάνοντας κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους την ένταση των 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα δυτικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη σε τοπικό επίπεδο θα ανέλθει στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας