Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα με καλοκαιρία - Ο καιρός το Σάββατο 29/08/2020

2020-08-28

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και αργότερα από Δ-ΒΔ με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις, εξασθενημένοι έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ ενώ στα νότια θα κυριαρχήσει η θαλάσσια αύρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά σε περιοχές δυτικά του νομού δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να προσεγγίσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας