Υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18-12-2019

2019-12-17

Διατηρούνται και την Τετάρτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα μας αφού σε γενικές γραμμές αναμένεται να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Κάποιες νεφώσεις θα τις έχουμε κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που ίσως κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ (στα Δωδεκάνησα από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας