Ζεσταίνεται σημαντικά ο καιρός στην νοτιοδυτική Ευρώπη!!

2020-05-01

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε περιοχές της νότιας - νοτιοδυτικής Ευρώπης και ιδιαίτερα από την Κυριακή και μετέπειτα καθώς αρκετά θερμές αέριες μάζες θα καλύψουν το μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής Μεσογείου. Σε πρώτη φάση περιοχές της κεντρικής και νότιας Ισπανίας θα νιώσουν την ''ανάσα'' του Καλοκαιριού με την θερμοκρασία την Κυριακή να ανεβαίνει κατά τόπους μέχρι τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ την Δευτέρα ενδέχεται τοπικά να καταγραφούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 35 βαθμών Κελσίου. Και στην νότια Ιταλία και κυρίως στην Σικελία προς τα μέσα της νέας εβδομάδας αναμένονται θερμοκρασίες της τάξεως των 29 με 31 βαθμών Κελσίου, όπως επίσης και σε παράκτιες περιοχές της νότιας Γαλλίας.

Όσον αφορά την χώρα μας στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας θα πέσει η θερμοκρασία αρκετά, γρήγορα όμως θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και μάλιστα κοντά στα μέσα της εβδομάδος ενδέχεται να έχουμε και θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος αρκετό κρύο θα κάνει σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, με θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές για την εποχή.