Ζέστη αλλά όχι ιδιαίτερα έντονη - Ο καιρός την Τετάρτη 25/08/2021

2021-08-24

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας και την Τετάρτη, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά τμήματα της Μακεδονίας (κοντά στα βόρεια σύνορα). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί με την μέγιστη ένταση να φτάνει στα νότια τμήματα του Πελάγους τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις και η μέγιστη ένταση θα παρατηρηθεί στα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνει τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μερική άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμαίνεται 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας