Ζέστη για την εποχή και έντονη μεταφορά σκόνης - Ο καιρός την Μ. Παρασκευή 30/04/2021

2021-04-29

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο σύνολο της χώρας μας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Κάποιες αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι και από τα δυτικά, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στα περισσότερα δυτικά και κεντρικά τμήματα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν-ΝΑ κυρίως διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε νέα μεγάλη άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετά καλό καιρό με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας