Ζέστη για την εποχή και ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Κυριακή 26/09/2021

2021-09-25

Θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της Κυριακής οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Επικράτεια, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο τις μεσημβρινές ώρες ίσως έχουμε λίγες πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και στην κεντρική - ανατολική Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις μερικώς πιο ενισχυμένοι με την ένταση κυρίως στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να φτάνει πρόσκαιρα τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς (στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας η μέγιστη θα ανέλθει σε υψηλότερες τιμές και τοπικά θα πλησιάζει τους 32 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 28 βαθμού και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας