Ζέστη για την εποχή με υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός το Σάββατο 06/02/2021

2021-02-05

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες μόνο νεφώσεις θα έχουμε κυρίως στην Θράκη και τα νησιά του θρακικού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 21 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου έως 22 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας