Ζέστη για την εποχή σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Παρασκευή 05/02/2021

2021-02-04

Αρκετά έως πολύ καλές αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Παρασκευής, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο κατά τόπους και κατά διαστήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις, ίσως λίγο πιο πυκνές στα νησιά του Ιονίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά κατά την διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας