Ζέστη στα ηπειρωτικά και μικρή εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο - Ο καιρός το Σάββατο 25/07/2020

2020-07-24

Διατηρούνται και το Σάββατο οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και πάλι σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας