Ζέστη στα ηπειρωτικά και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τετάρτη 22/07/2020

2020-07-21

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Τετάρτη στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, πυκνότερες στην Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί με εντάσεις έως 7 Μποφόρ (τοπικά στα νοτιοδυτικά της Κρήτης δεν αποκλείεται η ένταση των ανέμων να "αγγίξει" τα 8 Μποφόρ). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από B-BA διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας