Ζεστός και αίθριος καιρός με εξαίρεση τα βορειοανατολικά - Ο καιρός την Κυριακή 14/06/2020

2020-06-13

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα πολύ ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς εδώ κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες που στα βορειότερα τμήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα τοπικά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών ενώ ίσως επηρεαστούν και τα νησιά του θρακικού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις που στα νότια η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ-ΝΔ διευθύνσεις που στην δυτική Κρήτη η ένταση θα φτάνει τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα δυτικά από Δ διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 (τοπικά και 34) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας